Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ECP Deelnemersspecial, Bestuurlijke besluitvorming rond AI [dutch only]

28 November 2022 @ 14:30 - 18:00 CET

Full program: https://nlaic.com/agenda/ecp-deelnemersspecial-bestuurlijke-besluitvorming-rond-ai/

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving organiseert samen met de Nederlandse AI Coalitie en Capgemini een ECP Deelnemersspecial over hoe de bestuurlijke besluitvorming rond AI binnen uw organisatie kan worden versterkt op maandag 28 november in Nieuwspoort Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over de impact van AI op ons dagelijkse leven en werk en hoe AI ons werk en onze werkprocessen zal veranderen. Natuurlijk gaan we ook in op de inhoud van het door NL AIC ontwikkelde examen, de opleiding om het examen te behalen en over het belang voor de Nederlandse werknemer om zich te professionaliseren op dit vlak.

Kennis van artificiële intelligentie (AI) is een veelgevraagde vaardigheid bij overheden inclusief lagere overheden, zelfstandige bestuursorganen, in het onderwijsveld en in het bedrijfsleven. Maar hoe weet u als professional of u en uw medewerkers over de juiste AI-kennis beschikken? Wat is er voor nodig om tot de juiste beslissingen te komen? Welke kennis is er bijvoorbeeld vereist bij professionals die in hun werkomgeving AI willen inzetten en voor (project)managers en directies die op basis van AI-input beslissingen nemen? Tijdens deze bijeenkomst zal dit onderwerp centraal staan. De NL AIC heeft het certificaat ‘AI for Business & Government’ ontwikkeld. Het certificaat ‘AI for Business & Government’ toont aan dat een professional de vertaalslag kan maken van business vraagstukken naar AI-oplossingen en AI kan inzetten om besluitvorming te ondersteunen.

AI staat tevens ook hoog op de agenda van de Kamercommissie Digitale Zaken en derhalve zal de bijeenkomst geopend worden door de voorzitter van de Kamercommissie, Roelien Kamminga, met een inleiding over het werk van de Kamercommissie Digitale Zaken en AI als onderwerp dat door de commissie wordt behandeld binnen het thema ‘opkomende en toekomstige technologieën’.

 

Details

Date:
28 November 2022
Time:
14:30 - 18:00 CET
Event Category:
Website:
https://nlaic.com/agenda/ecp-deelnemersspecial-bestuurlijke-besluitvorming-rond-ai/

Venue

Nieuwpoort
Bezuidenhoutseweg 67
Den Haag,
+ Google Map
View Venue Website